Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Denizhan Özkaya, 18-22 yaş arasındaki gençlerde bir sivilce ya da burun eğriliği gibi kusurların takıntı haline geldiğini söyledi.
İzmir’deki ENTO Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Op.Dr. Denizhan Özkaya, burun estetiği (rinoplasti) ameliyatının hastaları psikolojik ve sosyal yönden olumlu etkileri olduğunu ifade etti. Burun estetiğinin asıl amacının insanın kendinde gördüğü kusurları düzeltmek olduğuna dikkat çeken Dr. Özkaya, "Bir insan estetik ameliyat olduğunda çevresindeki insanlar tarafından daha çok sevilmez ya da daha çok takdir edilmez. Estetiğin amacı insanların kendilerinde hissettikleri, gördükleri rahatsızlıkları gidermektir. Tabi estetik ameliyatla yüzünde ya da vücudunun her hangi bir bölgesinde gördüğü kusurları düzelen kişinin, operasyondan sonra kendine güveni de artar. Estetik olan kişi, kendine duyduğu güvenle, gittiği ortamlarda özgüveni yüksek davranışlar sergiler. Estetik ameliyatlar, insanın hayatını değiştirmez. Kendine güveni ve toplum içerisindeki davranışlarında rahatlık kazandırır" dedi.
“Daha mutlu oluyorlar”
Kusurların giderilmesi, kendine duyulan güvenin artması gibi kazanımların mutluluğu da beraberinde getirdiğini anlatan Dr. Özkaya, "Estetik operasyon geçiren insanlar, operasyon öncesi hayatlarına oranla daha mutlu oluyorlar. Çevrelerine de pozitif enerji saçarak, onlara da mutluluk aşılıyorlar" ifadelerini kullandı.