Adana Eczacı Odası (ADEO) ve Kızılay İlkyardım Eğitim Merkezi birlikteliği ile düzenlenen ‘Temel İlkyardım Eğitim Programına’ katılarak başarı gösteren eczacılar sertifikalarını aldı.

Adana Eczacı Odası Ali Aysan Konferans Salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Eczacılar Odası Başkanı Ersun Özkan, “Sağlık çalışanı olmamıza rağmen ilkyardım eğitimi almanın önemini iyi biliyoruz. Eczacılarımız periyodik olarak bu eğitimi alıyor. Ayrıca eczanelerimizde çalışan eczane teknisyenlerine de bu eğitimi aldırmayı planlıyoruz. İlkyardım eğitimlerini İş Sağlığı Güvenliği kapsamındaymış gibi düşünmemek lazım. Ebeveyn olan her birey ilkyardım eğitimi almalı. Karşılaşılan ev kazalarında, trafik kazalarında bazen küçük ama yanlış olan basit bir müdahale insanın ölmesine veya sakat kalmasına neden olabiliyor. Alınan ilkyardım eğitimleri ile yanlışlar doğruya çevrilerek ölüm ya da sakat kalmanın önüne geçilebilir diye düşünüyorum.” dedi.

ADEO Başkanı Ecz. Ersun Özkan, 14 Mayıs Eczacılık Haftasında yeniden kan bağışında bulunarak Kızılay’a destek olacağını da duyurdu.

Kızılay Adana Şube Başkanı Yusuf Ramazan Saygılı ise “Oda olarak Kızılay’a kan bağışı yaptınız. Başka sosyal projelere de destek verdiğinizi görüyoruz. İlkyardım eğitimi alarak hem Kızılay’a destek oluyorsunuz. İnşallah zorunda kalmazsınız ama aldığınız bu eğitim ile insan yaşamına katkınız olacaktır. Sizlerin aracılığıyla tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. İlkyardım eğitimi alın. Kızılay’dan alınan ilkyardım eğitimiyle hem sosyal sorumluluğunuzu yerine getirmiş olursunuz. Hem de afet zamanlarında ihtiyacı olanlara yardım etmiş olursunuz.” diye konuştu. Saygılı, ADEO Başkanı Ersun Özkan’a desteklerinden dolayı el yapımı seramik plaket verdi.