Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimliğince Kamu Hastaneleri Birliği'nin kurulması ile birlikte hastanelerinde çocuk servisi, kemoterapi ünitesi, kan merkezi şubesi ve toplum ruh sağlığı merkezinin hizmete açıldığını belirtildi.

Başhekim Muhammet Fatih Kılaç, yeni doğan ve birinci basamak yoğun bakım servisi ile 5 yatak kapasiteli psikiyatri servisinin ise en kısa zamanda hizmete açılacağını belirtti.

Kılaç, hizmete giren kemoterapi ünitesi sayesinde hastaların artık ilçe dışına gitmekten kurtulduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Kan menkezi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi bünyesinde olduğu için merkez devlet hastanemize getirilen acil vakalarda kan taşınma sıkıntısı yaşıyorduk. Bu sorunu ortadan kaldırmak adına merkez hastane binasına kan merkezi şubesi açtık. Bunun yanında psikososyal destek amaçlı ruh sağlığı bünyesindeki hastalarımız için toplum ruh sağlığı merkezini hizmete açtık"

Kılaç, Nisan ayı itibariyle yeni doğan yoğun bakım servisinin 8 yataklı olarak bölge halkının hizmetine sunulacağını sözlerine ekledi.