Elbistan ilçesinde göz kapağındaki kanserli kitlenin alındığı hastaya, cilt kaydırma yöntemiyle göz kapağı yapıldı

Elbistan Devlet Hastanesi'ne gözünde sürekli kanama problemi yaşayan Hatice Şahin'e (81) kaydırma yöntemiyle göz kapağı ameliyatı yapıldı.

Başhekim Muhammet Fatih Kıla,  hastane olarak her branşa birçok önemli ameliyatlara ev sahipliği yaptıklarını belirtti.

Her yeni gelen hekimin bilgi, birikim ve tecrübelerini üst düzeyde kullanma gayreti içerisinde olduğunu aktaran Kıla, yönetim olarak hekim arkadaşlara her türlü desteği sağlamakta olduklarını ifade etti.

Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Sezer Helvacı, yapılan tetkiklerde hastanın cilt kanseri olduğu tespit etiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kitlenin alınması gerekiyordu. Bu işlem üçüncü basamak (üniversite) hastanelerinde ve  ileri teknoloji ile yapılması gerekiyordu. Hasta ve yakınları ile yapılan görüşmeler sonunda, hastanemizde bu ameliyatın yapılmasına karar verildi. Hasta ameliyata alındı. Yapılan operasyonla kanserli kitle alındı. Sol göz alt kapağı için cilt kaydırma yapılarak,  üst kapaktan kıkırdak desteği sağlandı. Hasta bu sayede yeni sol göz alt kapak sahibi oldu." 

Helvacı, yapılan ameliyatla göz kapağının tamamına yakınını aldıklarını ve özel tekniklerle yeni bir alt kapak oluşturduklarını sözlerine ekledi.