Kahramanmaraş Şube Başkanı Doğan Nurluyol, engellilerin istihdamında özel sektörden duyarlılık beklediklerini söyledi.

Doğan Nurluyol, görme engelliler başta olmak üzere engellilerin birçok sorunun çözüm beklediğini belirtti. Özellikle engellilerin istihdamı noktasında özel sektörden gerekli hassasiyeti göremediklerini kaydeden Nurluyol, şunları söyledi:

"Engelle ne iş yapabilir ki onun yararından çok zararı olur şeklindeki gerçekle alakası olmayan ve üretip kazanmak isteyen biz engellileri inciten önyargılardan kurtularak meslek analizleri yaptırılıp hangi engel grubunun ne tür işlerde çalışabileceği tespit edilmek suretiyle özel sektörün de devletimiz gibi engelli istihdamında öncü rol üstlenmesini bekliyor ve bu konuda da Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın bize destek olmasını arzu ediyoruz. Ayrıca Büyükşehir, Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediyelerinin de bünyelerindeki büfe ve benzeri yerlerin işletmesini işsiz olan görme engellilere tahsis ederek engelli istihdamına katkı sağlamalarını diliyoruz.  Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde görev yapan sağlık kurulunca verilen raporlar yüzünden birçok engelli kanunun kendisine tanıdığı haklardan yararlanamaz hale geldi. Mesela daha önce yüzde 78 ağır ve sürekli engelli raporu bulunan ve bu sayede bakımını üstlenen kişiye maaş bağlanmış olan 1 üyemize ilgili kurumun yeniden rapor alınmasını istemesi üzerine görmesinde artış olmadığı, hatta azalma olduğu halde yüzde 90 hafif ve 2 yıl süreli engelli rapor verildi. Böylece bakım maaşının kesilmesi durumunun ortaya çıktığı görülmüştür. Engellilerin sıkıntıya düşüp mağduriyetine yol açan bu tür uygulamalardan vazgeçilmesini bu problemlerin çözümü noktasında ilgili kurumların görevlilerini bizlerle istişare etmelerini bekliyoruz."

24 Haziran'da yapılacak seçimlere de dikkat çeken Doğan Nurluyol, şöyle devam etti:

"24 Haziran 2018 de yapılacak olan 27'nci Dönem Milletvekilliği Seçimi arefesinde siyasi partilerden mecliste engelliler adına görev almasını istedikleri adayları belirlerken, engelli sorunları ve çözüm yollarını bilen engelli sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etme bilincine sahip ve donanımlı kişilerden oldukları hususuna özen göstermeli. Parti programları ve seçim beyannamelerinde kalıcı etkili ve net olarak engelli politikalarına yer vermelidirler."