Sağlık Bakanlığı tarafından Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil sağlık hizmetlerine tahsis edilen 10 ambulans törenle hizmete açıldı.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü kara ambülans filosunu genişletti. Ambülanslar, tam donanımlı ve içinde acil müdahalelerin yapılabileceği nitelikte. Kamera takip sisteminin de bulunduğu ambülanslar, duyarsız sürücülerin yol vermemesi halinde de kayıt altına alınan görüntüler cezai müeyyinin uygulanması amacıyla Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilecek. 200 bin liraya mal olan ambulanslar Oltu, Hınıs, Karayazı, Pasinler, Tortum, Horasan, Köprüköy ile merkez Palandöken ve Yakutiye ilçe sağlık müdürlükleri emrine tahsis edildi. Yeni ambulanslar ile birlikte il genelindeki ambulans sayısı 75'e ulaştı. Ambulanslar ile birlikte 112 acil sağlık görevlilerine ayrıca yeni tasarım kışlık giysileri de dağıtıldı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında gönderilerin tam donanımlı ambulanslar ile ilde büyük bir eksikliğin kapatıldığını ifade etti. Söz konusu ambülansların tam donanımlı olması nedeniyle mobil yoğun bakım ve acil tıbbı müdahale ünitesi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Vançelik, "2 saat uzaklıktaki bir ilçemizde kalp krizi geçiren hastamıza bu ambülanslar ile sevk edilirken adeta yoğun bakım ünitesindeymiş gibi müdahale edilecek." dedi.

Ambulans filosunun genişlemesiyle birlikte taşınan hasta sayısının da yıllara göre artış gösterdiğine de dikkat çeken İl Sağlık Müdürü, "2001'de yıllık 6 bin 900 hasta ambulanslar ile taşınırken bu rakam geçen yıl 69 bin 500'e ulaştı. Yine 14 yıl önce il genelinde 11 ambulans varken bugün içinde acil müdahale yapılabilen tam donanımlı 75 ambulansımız bulunmakta. Yine il genelindeki acil servislerde 350 personelle vatandaşlarımıza kaliteli, hızlı sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz " diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü, yapımı yılan hikayesine dönen Şehir Kampüs Hastanesi'yle ilgili olarak da Sağlık Bakanlığı'nın ihale iptaliyle ilgili hukuki bir girişimde bulunduğunu sözlerine ekleyerek, "Bu gibi işlerde itirazlar sürekli olur. Bakanlıkta ihale ilgili itirazda bulunmuş. Ancak yüklenici firma hastane inşaat çalışmasını sürdürmekte. Bunlar hukuki işler." diye konuştu.