Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Eshabı Kehf Gönül elçileri gönüllü olarak Kızılay'a kan bağışında bulundu. Eshabı Kehf Gönül Elçilerinden oluşan grup ilçeye davet ettikleri Kızılay aracına 70 ünite kan bağışında bulundu.

Afşin ilçesine sabah saatlerinde gelen Kızılay kan aracı Merkez camii bahçesinde kurdukları standlarda kan alımına başladı. Eshabı Kehf Gönül Elçileri sosyal medya üzerinden örgütlenerek ilçede yaşayanları kan vermeye davet etti. Kızılay çalışanları gün boyunca uygun kriterleri sağlayan gönüllülerden kan bağışı kabul etti.

Eshabı Kehf Gönül Elçileri sözcüsü Hüseyin Bozkurt kan vermenin dini bir görev olduğunu belirterek, "Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi bu gün önemli bir görev yapmak üzere ilçemizde bulunuyorlar. Kendilerine elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bütün Gönül elçilerini gönüllü kan vermeye çağırıyorum. Gerekli duyuruları yaptık. Gönül elçilerini sabahları düzenli spor yapan birileri olarak diğer kurumlardan daha duyarlı olmalarını bekliyorum. Çünkü bazen ani ihtiyaç durumunda nasıl koşuşturduğumuzu tüm çalışanlarımız çok iyi biliyorlar. Kan bağışının başarılı geçmesini ve Kızılay'a da bu duyarlı çalışmasından dolayı bir kere daha teşekkürlerimi iletiyorum.” diye konuştu.

Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Mustafa Canbay değişik kurum ve kuruluşlara giderek kan ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını kaydederek, "Kahramanmaraş'taki hastanelerin kan ihtiyacı Kahramanmaraş Kızılay'ı tarafından karşılanmaktadır. Hastalar için kan her zaman hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle her sağlıklı insanı kan vermeye karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

İki gündür Afşin'de vatandaşlardan kan alındığını belirten Dr. Canbay 2 günde yaklaşık 150 ünite kan alındığını belirterek Afşin halkına ve gönül elçilerine duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.