Mersin’in Tarsus ilçesinde kalp krizi geçiren tır şoförü, hastane yerine kendisini bekleyen eşini almaya gitti. Eşinin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan aşık kocanın 2 kez duran kalbi, 35 dakika masajla çalıştırıldı.

Tır şoförlüğü yapan Ahmet Ermişoğlu (56), Ankara’daki yakınlarını ziyarete giden ve otobüsle dönecek olan 31 yıllık eşi ve 3 çocuğunun annesi Hamide Ermişoğlu’nu (53) evde beklerken nefes darlığı yaşamaya başladı. Eşini otogarda bekletmek istemeyen Ahmet Ermişoğlu, otomobiline bindi ve yola çıktı. Yolda daha da kötüleşen ve direksiyonu güçlükle tutabilen Ermişoğlu, eşini alıp eve götürdü. Durumu eve girdikten sonra öğrenen Hamide Ermişoğlu, hemen ambulans çağırdı.

Devlet hastanesi kurtardı

112 ekibinin Tarsus Devlet Hastanesi’ne götürdüğü Ahmet Ermişoğlu’nun kalbi acil serviste durdu. Acil servis ekibi yaklaşık 15 dakikalık masajla kalbi çalıştırdı. Yoğun Bakım Ünitesi’ne götürülmek istenen Ermişoğlu’nun kalbi, asansörden indirilirken yeniden durdu. Bu kez 20 dakikalık kalp masajı ve hastane görevlilerinin yoğun çabasıyla kurtarılan Ermişoğlu, 3 gün kontrol altında tutulduktan sonra Medical Park Tarsus Hastanesi’ne sevk edildi.

3 damarı tıkanmış

Burada yapılan anjiyo işleminde, Ahmet Ermişoğlu’nun kalbindeki 3 damarın yüzde 80-90 oranlarında tıkalı olduğu belirlendi. Bunun üzerine Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özgür Mart tarafından gerçekleştirilen by-pass ameliyatıyla damarlar değiştirildi.

Hastanın durumuyla ilgili bilgi veren Op. Dr. Mart, “2 kez kalbi duran kişilerin hayatta kalma şansı az oluyor. Ancak önce Allah’ın izni, sonra devlet hastanesindeki ekibin doğru ve zamanında müdahalesiyle Ahmet bey yaşama tutundu. Şimdi durumu iyi” dedi.

"Eşimi yalnız bırakamazdım"

Hastane odasında elini bırakmadığı eşiyle buluşabilmek için kalp kriziyle savaşan Ahmet Ermişoğlu ise “Evdeyken fenalaştım ama eşimi otogarda yalnız bırakamazdım. Arabamla giderken yolda çok zorlandım. Direksiyonu bile güçlükle tutuyordum. Otogarda eşimi aldım ama bir şey söylemedim. Eve gelince ambulans çağırmasını istedim. Sonrasını hatırlamıyorum” diye konuştu.

Hamide Ermişoğlu ise “Bana, kötü durumda olduğunu eve gidince söyledi. Beni otogarda bırakmamak için hastaneye gitmemiş. Bunu öğrenince çok duygulandım” dedi.