Çağlayancerit ilçesinde doktorlar 4 yıldır böbrek rahatsızlığı bulunan Fatik Gönen'in (51) artık böbrek nakli olması gerektiğine karar verdi.
     Bunun üzerine eşine böbreğini vermek isteyen Gönen'in eşi Ali Gönen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki doktorlarla görüştü.
     Yapılan tetkiklerin ardından Ali Gönen, 12 Şubat'ta eşiyle aynı zamanda ameliyathaneye alındı. Gerçekleştirilen başarılı ameliyatın ardından Ali Gönen'in böbreği eşine nakledildi.
     2 gün yoğun bakım ünitesinde kalan Gönen çifti, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde servise çıkartıldı. Yıllardır aynı yastığa baş koyan Gönen çifti, Sevgililer Günü'nde büyük bir mutluluk yaşamış oldu.
     Eşinin bir süredir böbrek tedavisi gördüğünü anlatan Ali Gönen, ''Tedavi sonuç vermeyince doktorlar nakil gerektiğini ilettiler. Bir süre böbrek arayışımız oldu. Sonra yapılan tetkiklerde böbreğinin uygun olduğu ortaya çıktı. Ben de böbreğimi vermeye karar verdim. Ameliyat 12 Şubat'ta gerçekleşti. 14 Şubat'ta ise ikimiz de servise çıktık. Sevgililer Günü'nde eşime en güzel hediyeyi vermiş oldum'' dedi.
     Fatik Gönen ise, eşinin verdiği böbrekle hayata yeniden tutunduğunu ifade etti.
     Çiftin damadı Mehmet Kaya da ''Yapılan muayenede kayın babamın böbreğinin uygun olduğunu öğrendik. Bu da bir tesadüf oldu. Ameliyatın 14 Şubat Sevgililer Günü'ne denk gelmesi büyük bir mucize oldu'' diye konuştu.
     KSÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ise ameliyatın çok başarılı geçtiğini dile getirdi. Bugüne kadar 53 böbrek nakil işlemi gerçekleştirdiklerini anlatan Yüzbaşıoğlu, şunları kaydetti:
     ''Bu nakil canlıdan canlıya oldu. Ülkemizde genelde beylerin hanımlarına böbrek vermesi biraz nadir. Ali Bey sağ olsun eşine böbreğini bağışladı. Her ikisinin de sağlık durumu iyi. Birkaç gün içerisinde taburcu edeceğiz.''