Estetik denildiği zaman pek çok kişinin aklına sadece daha güzel bir görünüm için yapılan ameliyatlar geldiğini belirten uzmanlar, günümüzde bu operasyonların temelinde hayat kalitesini arttırmak olduğunu vurguladı.
Uzmanlar, bazı vücut deformasyonlarının çoğu zaman hayatı olumsuz etkilediğini belirterek, avantajları sebebiyle estetik ameliyatlara günden güne talebin arttığını ifade etti. Günümüzde estetik operasyonların keyfiyetten çıkarak bazı durumlarda ihtiyaç halini aldığını belirten Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut Özcan, halkta bu hususta ciddi bir bilinçlenme oluştuğuna dikkat çekti.
Eğri burun, gözde torbalanma...
Özcan, “Vücut orantılarına kıyasla büyük olan memelerin sırt omuz ağrısının yanı sıra pişik gibi cilt sorunlarını da beraberinde getirmesi, burundaki şekil bozukluğunun beraberinde nefes alma problemini doğurabilmesi, göz kapaklarında torbalanma ve torbalanmaya bağlı düşme ile kişinin görme açısının daralması estetik gerekçeleri olarak karşımıza çıkıyor. Hayat kalitesini olumsuz etkileyen deformasyonlara yapılacak ilgili müdahaleler ile kişinin yaşadığı sıkıntılar ortadan kolaylıkla kaldırılabilir” dedi.
Herkesin görünümünden memnun olma hakkı olduğunu söyleyen Prof Dr. Özcan, “Hayat kalitesi yüksek ve memnuniyetin üst seviyede olduğu özgüven ile her geçen gün daha başarılı ve kaliteli bir hayat yaşayabilmek mümkün. Dolayısıyla yapılabilecek estetik cerrahi girişimler kişinin sosyal hayata katılmasını her anlamda arttıracaktır” diye konuştu.
"Estetiğin doğal olanı makbul"
Günümüzde estetikte aranan 3 temel unsur olduğunu ifade eden Özcan, “Estetik operasyonlarda bir dönemin tercih edilen abartılı istekleri yerini doğallığa bıraktı. Doğal güzellik arayışındaki kişiler estetik operasyon geçirmiş olsalar dahi bunun belli olmamasını istiyor. Estetiğin doğal olanı makbul hale geldi. Bu sebeple estetik cerrahi alanında da yeni tedaviler ve yöntemler hızla yükselişe geçti” şeklinde konuştu.