Estetik müdahalelerin kişiye özel bir operasyon olduğunu ifade eden Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut Özcan, vatandaşları sağlık üzerine yapılan kampanyalar hakkında uyardı.
Günlük hayatın koşuşturmacasında internet üzerinden alışverişin kolaylık sağladığını belirten Özcan, ancak sağlıkla ilgili kampanyalara ihtiyatlı yaklaşılması gerektiğini ifade etti. Estetiğin tıbbın güncelliğini her daim koruyan bir dalı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mesut Özcan, “Tüketici talebinin artış göstermesi ile estetik cerrahi ve tıbbi estetik girişimleri ne yazık ki sağlık sektöründe ciddi bir kazanç kapısı gibi görülüyor. Estetik girişimlerin yaygınlaşması ile etik ilkeler ihmal ediliyor. Estetik cerrahide ehil olmayan hekimler tarafından yapılan uygulamalar sonucu ciddi problemlerle karşılaşılabiliyor. Nasıl ki kulağınızda bir ağrı olduğunda kulak burun boğaz hastalıkları uzmanının kapısını çalıyorsanız, estetik ameliyat için de estetik cerrahi uzmanına başvurulması gerekiyor. Alanında yıllarca eğitim alan uzman, bilimsel veriler ışığında tedavi sürecini ve bu süreçteki riskleri doğru aktarabilir” dedi.
Tıbbın hangi dalı olursa olsun hasta güvenliğinin esas olması gerektiğini belirten Özcan, “Estetik, nihayetinde estetik ve plastik cerrahın uzmanlığı. Bu uzmanın tecrübesi ve bakış açısı ile şekillenen, diğer taraftan hastanın beklentisi ve isteğinin de göz ardı edilemeyeceği bir sanat. Estetiğin kişiye özel bir uygulama olduğu unutulmamalıdır. Sorgulamak istediğimiz boyut aslında sağlık. Sağlığın kampanyası, promosyonu, indirimi, garantisi olmaz. Kampanya adı altında yapılan sürecin içinde karşınızdaki kişinin hekim olup olmadığı sorgulanmalı. Tabii kişi için maliyet de önemli. Ancak maliyet tercihte yegâne faktör olmamalıdır. Estetik operasyon da olsa sağlığın söz konusu olduğu unutulmamalıdır” diye konuştu.