Kahramanmaraş'ta bacağındaki hastalık nedeniyle yürümekte güçlük çeken ve hastaneye gidemeyen bir kişi, Sağlık Bakanlığının "Evde Sağlık Hizmeti" uygulamasından faydalanarak, ayağı kesilmekten kurtuldu.

Elbistan ilçesinde yaşayan Yusuf Bozkuş, 6 yıl önce geçirdiği şeker hastalığı nedeniyle bacağında oluşan yaralar yüzünden yürümekte güçlük çekmeye başladı. Bozkuş'un, Elbistan Devlet Hastanesi yetkililerinin devreye girmesiyle Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından evinde düzenli olarak tedavisi yapılmaya başlandı.

Hastane Başhekimi Muhammet Fatih Kılaç, yaptığı açıklamada, 6 yıl önce hastalığa yakalanan Bozkuş'un, 3 yıldır evde yapılan düzenli tedavisinin ardından ayağının kesilmekten kurtulduğunu belirtti.

Şeker hastalığı nedeniyle Bozkuş'un ayağında yaralar oluştuğunu dile getiren Kılaç, "Hastamızın sağ ayağında yara gelişmiş. Kayseri ve Malatya'daki üniversite hastanelerinde ayağının kesilmesi gerektiği söylenmiş. Fakat hastamız bunu kabul etmeyip günlük yapılan pansuman ve Evde Sağlık Birimi'nin özverili takipleriyle ayağının kesilmesinden kurtulmuştur" dedi.

İlçede 3 yıldır evlerde sağlık hizmeti verildiğine dikkati çeken Kılaç, 4 kişilik bir ekibin bulunduğunu, bugüne kadar 600 civarında hastaya 6 bin 944 ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, aktif hizmet verdikleri hasta sayısının ise 280 olduğunu sözlerine ekledi.

Yusuf Bozkuş ise evde aldığı hizmetle hem sağlığına kavuştuğunu hem de kendisi gibi yardıma muhtaç insanların unutulmadığını gördüğünü belirtti.