Kayseri Valisi Orhan Düzgün, evlenecek çağdaki gençlerin nikâh kıydırmadan önce talasemi testi yaptırmalarını önerdi. Vali Düzgün, “Talasemi hastalığı taşıyıcısı olan anne ve baba adayları belki bu hastalıklarının farkında değiller ama evlendikten sonra çocuklarında bu hastalığın çıkma riski var.” dedi.

Vali Orhan Düzgün, “8 Mayıs Dünya Talasemi Günü” dolayısıyla Talasemi ve Lösemililer Derneği yöneticilerini ve talasemili çocukları makamında kabul etti. Vali Düzgün, kabulde yaptığı konuşmada, Talasemi ve Lösemililer Derneği’nin, hastaların tedavisinde yardımcı olması, değişik sosyal etkinliklerle ve gezilerle moral ve motivasyonlarını yüksek tutması nedeniyle taşıdığı öneme işaret ederek, dernek yöneticilerine gayretlerinden dolayı teşekkür etti. Vali Düzgün, talasemi hastalığının teşhisinin ve önlenmesinin kolay bir hastalık olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Akdeniz anemisi olarak da bilinen talasemi hastalığının teşhisi ve önlenmesi kolay ama daha sonra tedavisinde zorluklar yaşanabilecek bir hastalık. Bu nedenle öncelikle evlenecek çağdaki gençlerimize nikâh kıydırmadan önce talasemi testini yaptırmalarını öneriyoruz. Talasemi hastalığı taşıyıcısı olan anne ve baba adayları belki bu hastalıklarının farkında değiller ama evlendikten sonra çocuklarında bu hastalığın çıkma riski var. Bu nedenle evlilik öncesi mutlaka bu testleri yaptırmaları, ilerde yaşayabilecekleri acıların önlenmesi bakımında son derece önemlidir.”

Talasemi ve Lösemililer Derneği Genel Başkanı Faruk Başdemir ise '8 Mayıs Dünya Talasemi Günü' vesilesiyle bu hastalığı anlatma fırsatı bulduklarını dile getirerek, Türkiye’de 33 ilde bulunan Talasemi merkezlerini her ile yayma gayretlerinde olduklarını belirtti.