Fatsa Devlet Hastanesi’ne böbrek taşları tedavisinde son teknoloji olan ESWL (Extracorporeal Shock WaveTherapy) cihazı alındı.
Aynı zamanda kendisi de ürojoji uzmanı olan Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Mithat Kıvrak, daha önce Ordu Devlet Hastanesi ve Ünye Devlet Hastanesi’ne ESWL cihazı alındığını, son olarak Fatsa Devlet Hastanesi’ne de bu cihazı kazandırarak vatandaşların hizmetine sunduklarını belirtti.
Taş kırma cihazı olan ESWL’nin tedavide büyük konfor ve rahatlık sağladığını belirten Kıvrak, şu bilgileri verdi: “Vücut dışından elektroşok dalgaları göndererek böbrek taşına ulaşır ve onları kırarak küçük parçalara ayırır. Küçük parçalara ayrılan bu taşlar idrar yoluyla vücuttan atılır. Tedaviler ortalama 3 seans sürmektedir. Üroloji Uzmanlarının uygun gördüğü hastalarda seanslar taşın büyüklüğüne ve yerine göre değişebilmektedir. Bu tedavi yöntemi 2 cm’den küçük taşlar için uygulanmaktadır. EWSL cihazı ile taş kırma tedavisi hastaneye yatış gerektirmeyen bir tedavi olması, yüksek başarı oranı, dokuyu veya organı kesme, yaralama ve benzeri risklerinin bulunmaması, tekrarlanabilir bir tedavi yöntemi olması ve ayrıca genel anestezi gerektirmemesi gibi büyük avantajlar sağlıyor.”
Kıvrak, Fatsa Devlet Hastanesi’ne alınan ESWL cihazıyla Fatsa ve bölge halkının böbrek taşı tedavisi için başka hastanelere gitmek zorunluluğunun ortadan kalktığını sözlerine ekledi.