Antalya'nın Finike ilçesine 95 yataklı yeni devlet hastanesi yapılacak. Hastanenin temelinin altı ay içerisinde atılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Adil Gökmen, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı mevcut hastanenin fiziki yetersizlikleri nedeni ile fiziki şartları ve teknik donanımı yeterli yeni bir hastaneye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı'na gerekli bilgilendirmeler ve talepler ilettiklerini ifade eden Gökmen, "Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir'in yeni hastanenin temelinin 2015 yılının ilk altı ayında atılacağını belirtmiştir." dedi.

Gökmen'in verdiği bilgiye göre, ayrıca yeni hastane binası yapılıncaya kadar mevcut hastaneye ek olarak yapılan bina 3 aya kadar tamamlanacak. Bu binada 2 SDL odası (sancı doğum ve loğusa odası), tüm teknik ve modern cihazların olduğu 2 ameliyathane, 2. basamak yoğun bakım standartlarına uygun 7 yataklı yoğun bakım servisi açılacak. Halen hizmette olan acil servis ünitesinin ise yapılan denetimler sonucunda 2. seviye olması onaylanmak üzere ve acil servis hizmeti devam ediyor.