Kirazdan düşüp omurgası kırılan 64 yaşındaki Cafer Demir, Gazi Devlet Hastanesi’nde ilk defa yapılan omurga kırığı ameliyatıyla 1 gün sonra ayağa kalktı.
Kiraz ağacından düşerek omurgasında kırık oluşan Cafer Demir, ayağa kalkamama ve yürüyememe şikayetiyle yakınları tarafından Gazi Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastane acilindeki tetkiklerden sonra haftada felç riski olduğu değerlendirilerek Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Burak Tuna ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Hasta, başarılı geçen operasyondan bir gün sonra ayağa kalktı. Yapılan bu operasyonun, şimdiye kadar Gazi Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk omurga ameliyatı olma özelliği taşıdığı belirtildi.
DEMİR: "ÇOK ŞÜKÜR İYİYİM"
5 metre yüksekliğindeki kiraz ağacından düşerek omurgasında kırık meydana geldiğini anlatan Cafer Demir, "Ayağımın üstüne düştüm. Beni daha sonra buraya getirdiler. Doktor Burak bey gerekli incelemeleri yaptıktan sonra beni ameliyat etti. Şimdi çok şükür iyiyim. Yavaş yavaş iyileşmeye başladım. Allah’ın izniyle düzeleceğim. Doktorumdan Allah razı olsun" dedi.
TUNA: "ZOR VE RİSKLİ AMELİYATLAR"
Yaptıkları ameliyat hakkında bilgi veren Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Burak Tuna, "Hasta yüksekten düşme, ayağa kalkamama, yürüyememe şikayetiyle bize geldi. Acilde çekilen filmlerde omurgadaki kırığın felce sebep olabileceğini gördük. Hemen hastaya müdahale ettik. Kırığı bir daha çökmemek üzere düzelterek platinlerle tutturduk. Ameliyattan sonraki gün hastayı ayağı kaldırdık. Şimdi hasta yürüyebiliyor. Hastanemizde bu tür bir ameliyat ilk defa oldu. Bu tür ameliyatlar zor ve riskli ameliyatlar. Anestezi, hemşire ve sağlık ekibimizle bu ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik" şeklinde konuştu
ULUBAY: "BU TÜR HASTALARI ARTIK HASTANEMİZDE TEDAVİ EDECEĞİZ"
Samsun’da poliklinik hizmeti veren en büyük hastanelerden biri olduklarını söyleyen Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Mahmut Ulubay, "Günde yaklaşık 5-6 bin hastaya poliklinik hizmeti vermekteyiz. Bunlardan vertebra(omurga kemikleri) operasyonu gerektiren hastalar oluyordu. Bu tür hastaları şimdiye kadar tedavi için üniversite hastanesine gönderiyorduk. Ama artık yeni oluşturduğumuz bir ekiple beraber bu tür hastaları bir yere göndermeyi düşünmüyoruz. İlk ameliyatımızı ekibimiz başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Artık bu tür rahatsızlıkları olan hastaları Gazi Devlet Hastanesi’ne bekliyoruz" diye konuştu.
Hasta Cafer Demir, ameliyatının 6. günü taburcu olacak.