Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de en fazla yoğun bakım hastasının 4’ncü il olarak Gaziantep’i işaret etmesinden sonra gözler, Gaziantep’teki hastanelerin yoğun bakımlarına çevrildi. Kamu hastanelerinde 680 kişi ve özel hastanelerde de toplam 360 kişinin korona virüsten dolayı yoğun bakımlarda yattığı ileri sürüldü. Bu durumda Gaziantep’teki kamu ve özeldeki bu yoğunluktan dolayı hastaların, komşu iller olan Kahramanmaraş ve Hatay şehir hastanelerine gönderildiği öğrenildi.

Gaziamntep'te yoğun bakım ünitelerinde yer kalmamaısna tepki gösteren Gaziantep Medyası ise şunları yazdı:

Sağlık Bakanlığı Gaziantep’te şehir hastanesinin yapılması için 2010 yılında karar verirken, TRT’nin eski yerinin şehir hastanesi olmasına karar verildiğini ve tam inşaatın başlayacağı sırada şok bir karar alarak, sürpriz şekilde Şahinbey Mavikent Bölgesi’ne yapılmasına karar verdi. Gaziantep Şehir Hastanesi’nin yapımı için Türkiye’den Kayı firmasıyla başlayan, daha sonra İtalyan ortak ile devam eden inşaat, son olarak da Japonların Samsung’u ile işbirliği yapan Sağlık Bakanlığı, pandemi dönemine hastaneyi yetiştiremeyince, Gaziantep’te yoğun bakım sıkıntısı yaşanmaya neden oldu.

BU HASTANE BİTMEZ!

Gaziantep’te eski TRT’nin yerinde başlayıp, Akkent’te devam eden yaklaşık 2 bin yataklı şehir hastanesi, 11 yıldan bu yana kaplumbağa hızıyla devam ederken, kendisiyle birlikte başlayan Adana, Yozgat, Ankara, Kahramanmaraş ve birçok ilde hizmete girmesine rağmen, Gaziantep Şehir Hastanesinin bu gidişle 2023’e ancak yetişeceği tahmin ediliyor.