Meme kanseri konusunda okullarda gençlerin kendi kendine meme muayenesinin önemini vurgulamak amacıyla Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Kontrol Birimi ve KETEM eğitim ekibi tarafından devam eden okul eğitimlerimi yapılıyor.

Son olarak  Tekir Çok programlı Lisesi'nde kendi kendine meme muayenesi ve erken tanının önemi hakkında KETEM sorumlu hekimi Dr.Emine Ülkü OKUMUŞ ve hemşire Bilge BÖCÜ tarafından eğitim yapıldı.

Yapılan açıklamada bu eğitimimizin amacının gençleri kendi kendine meme muayenesi ve meme kanseri hakkında bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak olduğu söylendi.

Meme Kanseri Nedir?

Meme kanseri; meme süt bezleri ve burada üretilen sütü meme başına taşıyan kanallardan oluşur. Bu süt bezleri ve kanalları döşeyen hücrelerin kontrol dışı olarak çoğalmaları ve vücudun çeşitli yerlerine giderek çoğalmalarına devam etmesi durumunda oluşur.

Erken tanısı ve erken tanındığı takdirde tedavideki başarı ve sağlıklı yaşam şansı yüksek olan bir kanser türü olarak “meme kanseri”, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bayanlar arasında en sıklıkla görülen bir kanser türüdür.