Hacamat Uzmanı Mustafa Erkan 5 bin yıllık tedavi yöntemi olan hacamatla birçok hastalığın kısa sürede iyileştiğini söylüyor.

Hacamatın damardan kan aldırma yönteminden tamamen farklı bir uygulama olduğunu söyleyen Mustaa Erkan '' Hacamatın uygulandığı bölgelerin özelliği nedeniyle klasik, damardan kan aldırma yönteminden farklı etkileri var. Hangi araç ve metotla olursa olsun kan aldırma ile ilgili uygulamalar bir hekimin muayenesi ve tavsiyesi ile yapılmalıdır. Hekim tarafından uygun görüldükten sonra hacamat yapılacak bölgenin sterilizasyonu sağlanır. Ardından kupalar vakumlanarak kapatılır. Kısa bir süre vakumlama işlemi yapıldıktan sonra bölge bisturi ucu veya bir lansetle kanın çıkabileceği şekilde çizilir. Buraya tekrar kupalar vakumlanarak kapatılır. Bundan sonra kupaların içine kan dolmaya başlar. Hekimin uygun gördüğü ölçüde kan alma işlemi yapılır'' dedi..

Hekimzade Tıbbi Doğal Ürünler ofisinde hacamat uygulaması yapan Erkan hacamatın uygulanan bölgede mikrosirkülasyonu artırdığını, dolaşımı rahatlattığını belirterek kan ve dokulardan toksinlerin atılmasının sağlandığını kaydetti. Klinik çalışmalar ile ispatlanmış bir faydasının da vücudun ürettiği tabii kortizonun atılması olduğunu vurgulayan Erkan hacamat sonrası ağrılı durumların azalmasını hatta ağrıların yok olmasını sağladığını söyledi.

Erkan yaptığı açıklamada Hacamatın mutlaka uzmanlar tarafından yapılması gerektiğini ve ehliyetsiz kişiler tarafından uygulanan hacamatın sağlığa faydadan çok zarar vereceğini söyledi.