Halk Sağlığı İl Müdür Yardımcısı Fatih Reyhanlıoğlu, temel hedeflerinin koruyucu sağlık hizmetlerinin arttırılarak sürdürülmesi olduğunu bilirdi.

Reyhanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan çalışmlar kapsamında misafir anne projesi, riskli gebeliklerin önlenmesi, aile planlaması, kanser erken teşhis ve tarama hizmetlerinin aralıksız olarak devam ettiğini belirtti.

3-9 Eylül tarihleri arasındaki "Halk Sağlığı Haftası"na değinen Reyhanlıoğlu, şunları kaydetti: "Çalışmalarımız hakkında bilgi vermek ve farkındalık oluşturmak amacıyla hafta kapsamında müdürlüğümüz tarafından İl Özel İdaresi binası önünde 'Halk Sağlığı Bilgi Çadırı' kurularak halkımız bilgilendirilecek. Haftanın önemine ilişkin kentin muhtelif yerlerine konu ile ilgili afişler asılacak. Bunun yanında huzurevi ve engelli dernekleri ziyaret edilecek. Caddelere müdürlüğün tanıtımı ve çalışmaları ile ilgili standlar kurulucaktır."

Reyhanlıoğlu, Muhsin Yazıcıoğlu Parkında spor antronörleri eşliğinde fiziksel aktivite ve hareketli yaşam konulu çalışma düzenleneceğini sözlerine ekledi.