Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, "Dünyada ülkelerin yüzde 80'i Türkiye'den sağlık alanında destek istiyor. Türkiye sağlıkta önderlik, liderlik etsin istiyorlar" dedi.

Özkan, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından bir otelde düzenlenen "Halk Sağlığı Uygulamalarını Değerlendirme ve İstişare Toplantısı"nda Türkiye'nin sağlık alanında yaptığı yenilikler ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Türkiye'nin sağlık çalışmalarının farklı ülkelerden gıptayla izlendiğini ifade eden Özkan, şunları kaydetti:

"Dünya Sağlık Örgütü'nün, Cenevre'de düzenlediği toplantıya katıldım. Bunların dışında uluslararası birçok toplantıda şunu gördüm. Dünyada ülkelerin yüzde 80'i Türkiye'den sağlık alanında destek istiyor. Türkiye sağlıkta önderlik, liderlik etsin istiyorlar. Sağlık konularında yol göstersin. Maddi ve insan gücü desteği vermesini istiyorlar. Sağlıkta gelinen nokta gerçekten çok güzel bir noktadır."

Özkan, Türkiye'nin sağlıkta bu derece büyürken, bazı sorunların da çıkabileceğini, bunların da aşılabileceğini vurguladı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener ve İl Sağlık Müdürü İlker Çitil ise kentteki sağlık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis'den  halk sağlığı il müdürleri ve yöneticiler katıldı.

Konuşmanın ardından yılın hekimi Cemile Karadeniz ve yılın ebesi Hatice Kılıç'a, Özkan tarafından plaket verildi.