HATAY (AA) - Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sebahattin Yılmaz, yeni yapılan Hatay Devlet Hastanesi'nin ilk bölümünün hizmet vermeye başladığını bildirdi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yapımı 100 milyon liraya mal olan Hatay Devlet Hastanesinin 139 bin 798 metrekare arsa alanı üzerine inşa edildiğini belirtti.

Hastanenin aşamalı olarak hizmete alınmasının planlandığını ve ilk bölümünde hasta kabulüne başlandığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

''İlk aşamada 300 yataklı servis, 3 ameliyathane, 20 yoğun bakım ve 20 poliklinik açılmış olup muayene ve tedaviye başlanılmıştır. Antakya Devlet Hastanesi ek hizmet binası (Eski SSK Hastanesi) ve Hatay Kadın Doğum ve Çocuk Hastanelerinin Hatay Devlet Hastanesi yeni hizmet binasına taşınması ile 900 yatak kapasiteye ulaşacak. Bu kapsamda eski SSK Hastanesi'nin 22 Aralık'ta taşınması ve 23 Aralık tarihinde yeni binasında hizmet verilmesi planlanmaktadır. Eski SSK Hastanesi, Hatay Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Antakya Devlet Hastanesinin bazı birimlerinin taşınması ile yeni Hatay Devlet Hastanesi, 24 ameliyathane, 900 yatak, 100 poliklinik servisi, 120 yoğun bakım yatağı ile hizmet verecektir.''

Yılmaz, yeni hastanenin her anlamıyla Hatay'daki en büyük sağlık tesisi olduğuna işaret ederek, tam anlamıyla sağlık kompleksi olacak hastanenin son teknoloji ürünü ekipmanlarla donatılacağını ve alanında uzman hekimlerin görev yapacağını ifade etti.