Nar ekşisinin yapımı hakkında bilgi veren ev hanımlarından Meliha Bulut, toplanan narların bıçakla ortadan ikiye ayrılarak leğen içerisine sopalar yardımıyla tanelerinin kabuklarından ayrıldığını kaydetti. Nar tanelerin temiz bir çuvalın içine konarak, sert ve temiz bir sedir üzerinde tepelenerek suyunun çıkarıldığını kaydeden Bulut, "Elde edilen nar suyu süzülüp halk arasında kömü olarak bilinen bakır kaplara konur. Daha sonra nar suyu düşük ateşte iyice kaynatılarak yoğunlaştırılır. Bal kıvamına yakın yoğunlukta ocaktan indirilip soğumaya bırakılır." dedi. NAR SUYUNUN FAYDALARI Nar ekşisinin faydalarının saymakla bitmeyeceğini söyleyen Özel Kadirli Güney Derman Polikliniği Dâhiliye Doktoru Murat Buran, "Nar ekşisinin özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gerekir. Adeta antibiyotik olan nar suyu, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu pek çok hastalıktan koruyor. İçerdiği bazı maddelerle kolesterol ve şekeri de dengeleyen nar ekşisi, kalp sağlığını koruduğu gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini engelliyor." diye konuştu.