Diyetisyen Duygu Deniz,  yaptığı açıklamada, ramazanda yılın en uzun günlerinde oruç tutulacağı için beslenme kurallarına dikkat edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

İftarda su tüketiminin önemine değinen Deniz, şunları kaydetti:

"Uzun saatler aç kaldıktan sonra suya yüklenmek kilo alımına yardımcı olur. Çok su içildiğinde karında bir şişkinlik oluşur. Bu da o anda tokluk hissi oluştursa da sonraki zaman dilimlerinde erken acıkmaya ve dolayısıyla geç saatlerde yemek yemeye neden olur. Bu da yemek yeme saatiyle uyuma saati arasındaki zaman kısalacağı için kilo alımına neden olabilir. Kişinin bir günde alması gereken ortalama 2,5 litre su, iftar ve sahur arasında dengeli tüketilmelidir."

Deniz, uzun saatler aç kaldıktan sonra kan şekerini dengeleyecek hafif yiyeceklerle iftarın açılması önerisinde bulunarak, şöyle devam etti:

 "Hurma ve zeytin kan şekerini dengelemek için ideal besinler. Açılışı ilk önce bir hurma ve zeytinle yapabiliriz. Çünkü kan şekerimiz iftara yakın saatlerde çok düştüğü için tatlı yiyeceklerle bunu dengelemek gerekir. 3 hurma bir birey için yeterlidir. Daha sonra çorba, salata gibi hafif yiyecekler tüketilmelidir. Protein ihtiyacımızı balık, tavuk köfte gibi az yağlı ve özellikle fırın ya da ızgarada pişmiş olanları ile karşılayabiliriz. Pilav, mantı ve börek gibi hamurlu yiyeceklerden de birini tercih etmeliyiz."