Çitil, Müdürlükte yapılan "Afet ve acil durum" toplantısında yaptığı konuşmada, biyolojik silah olarak kullanılan Şarbon'un en önemli yayılımının solunum yoluyla gerçekleştiğini kaydetti. 
     Bilgiler ışığında olası bir şarbon tehlikesinde kurumlar olarak yapılacak iş ve işlemler ile alınacak önlemler masaya yatırdıklarını dile getiren Çitil, şunları kaydetti: 
     "Şarbon, biyolojik silah olarak kullanılmaktadır. Hastalığın etkeni yarı çomak şeklinde bir şarbon bakterisidir ve hareketsizdir. Üremesi için oksijenli ortam gerekir. Uygun çoğalma ısısı 37 derece olduğundan insan vücudunda üreyebilmektedir. Vücut dışında sporlu bir yapı oluşturduklarından kendini soğuk, sıcak, zararlı ışınlar, asit ortam ve kuruluktan korur. Bakteri alındıktan 24 saat sonra soğuk algınlığı belirtileri ortaya çıkar. Akciğer'i tamamen sarmışsa, hasta tedaviye yanıt vermez, ölüm yaşanabilir." 
     Toplantıya, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kamil Türkmeni ile bağlı kurumların tüm yöneticileri katıldı.