Afyonkarahisar’da iş yerinde kullandığı taşlama makinesiyle kesilen ve kopma noktasına gelen işçinin kolu Özel Konya Hospital’da yapılan başarılı ameliyatla dikildi.
Afyonkarahisar’da yaşayan Murat Evcil (39) iş yerinde taşlama makinesiyle tahta kesmek istediği sırada makineyi elinden kaçırınca sol kolunu kesti. Kesilen kolu kopma noktasına gelen Evcil, tampon uygulayarak ilk müdahaleyi yaptı. Ardından iş arkadaşları tarafından çağrılan ambulansla Afyonkarahisar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan talihsiz adam, buradan da Özel Konya Hospital’a sevk edildi. Ortopedi ve Travmatoloji ekibi tarafından muayene edildikten sonra ameliyata alınan Evcil’in kopmak üzere olan kolu, yaklaşık 5 saat süren başarılı bir operasyonun ardından yerine dikildi.
Ortopedi ve Travmatoloji ekibi adına hasta hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün, yaptıkları muayenede koldaki damar, sinir ve kiriş yapılarının tamamının kesilerek, ciddi hasarlanma olduğunu tespit ettiklerini belirterek, "Mikro cerrahi ile hasarlı bu yapıların hepsi tamir edildi. Başarılı bir ameliyat sonrası hastamız şu an iyileşme sürecinde. Aşağı yukarı 3-4 hafta sonra parmaklarını kullanabilir hale gelmesini bekliyoruz" dedi.
Çalıştığı iş yerinde geçirdiği kaza sonrası kolunu kestiğini anlatan Murat Evcil de, "Aletle tahta keserken elimden kaçırdım, koluma geldi ve kolumu büyük oranda kestim. İlk etapta koluma hemen tampon yaparak arkadaşlardan ambulans çağırmalarını istedim. Sonra beni araştırma hastanesine götürdüler. Orada gerekli tetkikler yapıldıktan sonra bu hastanenin cerrahlarının iyi olduğu söylenerek buraya sevk ettiler. Doktorlar ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini söylüyor" diye konuştu.