İzmir'in Menderes ilçesinde Sağlık Bakanlığı’nın yatırım programına aldığı hastane projesinin yapılacağı alanla ilgili planlar tamamlandı. Menderes Belediyesi’nin ardından proje alanıyla ilgili düzenleme, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de geçti. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Bakanlığın 2015 yatırım programına aldığı hastanemizin planı da artık hazır. En kısa sürede inşaat çalışmaları başlayacak.” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın 2015 yılı yatırım programına aldığı devlet hastanesi projesinin planları onaylandı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yerel seçimden önce bizzat ilçeye giderek verdiği müjdenin ardından yapılan çalışmalar sonucunda, 100 yataklı hastaneyle ilgili kesin karar, geçen aylarda alınmıştı. Hastanenin yapılacağı alanla ilgili imar planı düzenlemesi de bitti. Menderes Belediye Meclisi'nden geçen plan, Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında da gündeme geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun verdiği onay doğrultusunda işlem yapan meclis, uygulama imar planlarını oybirliğiyle kabul etti. Onayın ardından hastanenin yapılacağı alanla ilgili bütün işlemler tamamlanmış oldu.

Başkan Soylu, “Seçim öncesinde hastaneyle ilgili sözler verdik. Hükümetimizin desteğiyle bu sorunu da çözüme kavuşturduk. Sağlık Bakanlığı’nın onay verip yatırım programına aldığı projenin inşaatı bu yıl başlayacak. Bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede hastanemizi hizmete açmayı planlıyoruz. Yapılan imar düzenlemesi, bizim hazır olduğumuzu gösteriyor. Düzenleme dosya halinde bakanlığa gönderilecek, ardından alana uygun proje uygulamasına geçeceğiz.” dedi.