İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ile Hatay Fizik Tedavi Merkezi arasında protokol imzalandı. Protokolle İzmirli esnaflar, İESOB çalışanları ve aileleri, sağlık hizmetlerini yüzde 50 indirimli alabilecek.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, merkez ortaklarından Ali Miçoğulları ve Müdür Şerif Sürücü tarafından imzalanan 1 yıl süreli protokolden faydalanmak isteyenler, esnaf olduklarını gösterir belgeyi ibraz etmeleri halinde kurumun sağlık hizmetlerini yüzde 50 indirimle alabilecek. Protokolle zor ekonomik şartlar altında ayakta kalma mücadelesi veren esnaf ve sanatkarlara önemli bir imkan sağlandığını kaydeden Mutlu, “Esnaf sanatkar bir üyemiz sağlığını kaybettiğinde, işyerini kapatmak zorunda kaldığında ailesinin geçim teknesini de kapatmış oluyor. Bu nedenle kaliteli ve indirimli sağlık hizmetini çok önemsiyoruz. Tüm üyelerimizi ve yakınlarımızı, ihtiyaç duydukları takdirde bu imkandan yararlanmaya davet ediyorum.” dedi. Hatay Fizik Tedavi Merkezi, İESOB üyelerine eklem rahatsızlıkları, kas, kemik ve yumuşak doku problemleri, bel-boyun fıtığı, kemik erimesi, felçlilere, romatizma, sinir sıkışmaları, kireçlenme gibi rahatsızlıklarda sağlık hizmeti sunacak.

Merkez Müdürü Sürücü de esnaf ve sanatkarlara hizmet vermekten mutluluk duyacaklarını belirtti. Esnaf teşkilatında idarecilik yaptığını söyleyen Sürücü, “Uzun süre Balçova Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın başkanlığını yaptım. Esnaf teşkilatının gönlümüzde ayrı bir yeri var. Esnaf sanatkar dostlarımı yakından tanıyor ve sorunlarını iyi biliyorum. Sınırlı sermayesiyle faaliyetlerini sürdürmeye çalışan dostlarımıza vereceğimiz sağlık hizmetlerinde önemli bir indirim uygulayacağız. Yüzde 50 gibi hiçbir sağlık kuruluşunun vermediği indirimi biz esnaf dostlarımıza sunuyoruz. Bu imkandan, teşkilatımızda çalışanların ve ailelerinin yararlanabilmesi de söz konusu. Bizim için önemli olan, kaliteli hizmeti en uygun koşullarda sunabilmek. Verdiğimiz hizmetin kalitesine kefiliz. Örneğin robogaid gibi cihazlar Türkiye’de sadece dört beş sağlık kuruluşunda var. İzmir’de ise bizden başka hiçbir yerde yok. Bu da verdiğimiz hizmetin kalitesine ne kadar dikkat ettiğimizi gösteriyor. Bu protokolle esnaf kesimine hizmet için böyle bir imkanı bize sunan birlik yöneticilerine de teşekkür ederiz.” diye konuştu.