Kadınlar, günümüzde basınç terapi, vakum terapi ve mezoterapi gibi farklı yöntemleri denemelerine rağmen Türkiye Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanlarından Dr. Cafer Abbasoğlu'na göre ise en bilinçli ve en zahmetsiz tedavi yöntemi ise sklerosellüloterapi olduğunu söyledi. Bu yöntemle ile çirkin selülit görüntüsünün ortadan kalkacağını belirten Abbasoğlu tedavinin sadece 20 dakika sürdüğünü belirtti.

Tedavinin içeriği hakkında bilgi veren Abbasoğlu, “Tedavide öncelikle cilt yapısına göre seçilen sklerozan ile cilde göre tanımlanan hipertonik solüsyonlar karıştırılır. Daha sonra 20 dakika gibi kısa bir sürede bu karışımdan elde edilen köpük şeklindeki ilaçlar ince kılcal damar içine verilerek damarların büzüşme yapıp kapanmasını sağlar” dedi.

Özellikle üst baldırda ve kalça çevresinde damar içinden cilt altına ve damar çeperinden çevreye dağılan bir karışımı olduğuna değinen Abbasoğlu, bu ilaçla selülit kümelerinin etkilendiğini selülit görüntüsünü büyük ölçüde yok ettiğini vurguladı.

Bu tedavinin uzman hekimler tarafından tek seanslık işlem halinde yapıldığına dikkat çeken Abbasoğlu, komplikasyonsuz olması, uzun süreli diyet ve uygulamalara gerek duyulmaması gibi özellikleriyle son yıllarda selülit tedavileri arasından en çok tercih edilen tedavi olduğunu ifade etti.

Selülitin oluşma nedenlerini de açıklayan Dr. Abbasoğlu, yanlış beslenme, hormonal ve kalıtsal sebepler, kronik kabızlık, doğum kontrol hapı kullanımı, alkol tüketimi gibi problemlerin selülitin başlıca sebepleri olduğunu söyledi.

Selülitin her yaş grubunda çıkabileceğini özellikle vurgulayan Abbasoğlu, bol su içmek, düzenli spor yapmak, alkol ve sigara kullanmamak ve düzenli beslenerek (tuz, şeker ve kafeinden uzak durulmalı bol protein tüketilmeli) selülit oluşumunun engellenebileceğini belirtti.