Kahramanmaraş Aile Hekimleri Derneği (KAHED) Adına Başkan Dr. Lütfi TİYEKLİ tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde:

2010 Aralık tüm Türkiye'ye yaygınlaşan aile hekimliği yol ayrımına gelme durumundadır. Yıllardır 1. Basamak sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak için canla başla uğraşan aile hekimlerinin önüne set çekilmeye başlanmıştır.

Sağlık göstergelerinde Türkiye'yi gelişmiş ülkelerin önüne geçiren Aile Hekimleri çalışamaz hale getirilmek istenmektedir.
“Tasarruf” adı altında aile hekimliğine ayrılan ödenek azaltılmakta, aile hekimlerinin verdikleri hizmetlerin kalitesini düşürmeye yönelik çalışmalar yapılmaktadır. 

Aile Hekimlerine dünyanın hiçbir ülkesinde verilmeyen iş yoğunluğu ve nüfus aile hekimlerine verilmeye çalışılarak aile hekimliği sistemi baltalanmaktadır.

Gelişmiş ülkelere göre zaten fazla olan yükü, THSK nun son çalışmaları ile daha da artırılmaya çalışılmaktadır. Gelişmiş Ülkelerin 4 katı fazla iş yükü aile hekimleri için öngörülmektedir. Bu kadar iş yükü, onca emek ile yükselttiğimiz sağlık göstergelerimizin düşmesine sebep olacaktır.

THSK Aile Sağlığı Merkezlerinin standartlarını düşürücü çalışmalar yapmaktadır. Aile Sağlığı Merkezleri için verilen cari yardımların kesilmesi veya azaltılması yönünde çalışmalar da yapılmaktadır. Aile Sağlığı Merkezlerinin standartlarının yükseltilmesi hedef olması gerekirken neden düşürülmeye çalışıldığının sebebini biz anlayamamaktayız.

Düşürülmeye çalışılan Aile Sağlığı Merkezi kalitesi yüzünden binlerce kişi işsiz kalacaktır. Aile Hekimlerinin yanlarında çalışan binlerce personel izlenen bu politika sebebi ile işsiz kalacaktır. Bunun vebali bu politikaları hazırlayanlar olacaktır.

Biz Türkiye için politika üreten kurumlar istiyoruz. Dünya Bankası'na şirin gözükmek için Türkiye Sağlık Sisteminin geriye götürülmek istenmesi kabul edilemez.

Sevgili Halkımız bilin ki hizmet aldığınız Aile Sağlığı Merkezi'nde kalite düşerse bunun sebebi biz Aile Hekimleri değiliz.

Aile Sağlığı Merkezinde çalışan yakınlarınız işsiz kalırsa bilin ki sebebi biz değiliz.

Türkiye'nin sağlık göstergeleri düşerse sebebi biz değiliz.

Yanlış politika üreten Türkiye Halk Sağlığı kurumudur.

Biz bu yanlışlıkları karşısındayız. Bu yanlışlıklara dur demek için 23 kasım günü Ankara Sıhhiye'de tüm aile hekimleri ile buluşup bu yanlışlıklara dur diyeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.