Konu ile ilgili açıklama yapan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker ÇİTİL, “Son yıllarda dünyada ve özellikle ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği büyük bir önem kazanmıştır. İş sağlığı ve güvenliğinde temel amaç çalışanların iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı önlemler alınarak güvenliğinin sağlanmasıdır. Ülkemizde  her gün 220  iş kazası meydana gelmekte ( 6.5 dakikada  bir ), 4 çalışan bu kazalar sonucu vefat etmekte ( 6 saatte bir ), 8 çalışan bu kazalar sonucu iş göremez hale gelmektedir ( 3 saatte bir ). Bu istatistiki veriler iş sağlığı ve güvenliğinin önemini ve ehemmiyetini ortaya koymaktadır.
 
Müdürlüğümüz İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi, çalışanlarımıza daha güvenli, daha emniyetli ve daha huzurlu  bir çalışma ortamı oluşturmak için yasal yükümlülükleri yerine getirecek, ayrıca tüm Müdürlük çalışanlarımıza karşı vicdani ve insani  olarak  gerekli titizlik ve dikkati göstermeye çalışacaktır. Bu kapsamda İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından Müdürlüğümüz bina, eklenti ve müştemilatlarında risk değerlendirmesi çalışmaları başlamış olup ayrıca acil durum planları da hazırlanmaktadır.” dedi.

Bu kapsamda Müdürlük çalışanlarımıza İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri verilmeye başlandığını vurgulayan Dr. Çitil, 18-19 Eylül 2014 tarihleri arasında Göksun İlçesi, 25-26 Eylül 2014 Afşin İlçesi'nde bulunan 112 istasyonlarında görevli ve diğer çalışanlarımıza 4 saatlik İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri verileceğini, ayrıca diğer birimlerimizde görev yapan personellerimize de belirli bir plan dahilinde bu eğitimlerin verileceğini ifade etti.