Son günlerde bazı sosyal medya sitelerinde Kahramanmaraş il merkezinde içme sularının kirli olduğu ve vatandaşlarımızın sudan kaynaklı hastalıklar nedeni ile hastanelere başvurduğu yönünde haberler ve paylaşımlar yer almıştı.Bu paylaşımlar üzerine KASKİ Genel Müdürlüğü tarafındankonuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

KASKİ tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi. 

Kahramanmaraş il merkezinde vatandaşlarımıza verilen içme suları Genel Müdürlüğümüz laboratuvarlarında ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından günlük olarak kontrol edilmekte ve bakiye klor ölçümleri yapılmaktadır. Buna göre sular içilebilir nitelikte bulunmaktadır.

Ayrıca su kirliliği konusunda KASKİ Genel Müdürlüğümüze adrese dayalı bir başvuru yapılmamıştır. Bu nedenle su kirliliği konusunda yapılan söz konusu paylaşımların gerçeği yansıtmadığı anlaşılmaktadır.  

Bu konuda adrese dayalı başvuru yapılması halinde ekiplerimizce gerekli kontrol, analiz ve ölçümler ivedi olarak yapılmaktadır. Kamuoyunu olumsuz etkileyecek bu tür haber ve paylaşım yapanlar hakkında yasal yollara başvurma hakkımızın saklı tutulacağının bilinmesi hususunu;

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.