Türkiye'de yeni risk haritası nasıl olacak? Hangi şehirlerde tedbirler artacak? İstanbul'da renk değişecek mi? Kahramanmaraş risk haritasında hangi grupta yer alacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan ek önlemler mi açıklayacak yoksa önlemlerin gevşediğini mi açıklayacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Son bir astrın en büyük sağlık felaketi olan salgına karşı devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Bilim Kurulumuzun değerlendirmeleri ışığında aldığımız kararları en hızlı ve en etkin şekilde hayata geçirdik. Salgın döneminde her alanda attığımız ilave adımlarla ülkemizin altyapısını daha da güçlendirdik. " dedi.

11 MİLYON 500 BİN AŞI YAPILDI

İnşası süren projeleri hızlandırarak İstanbul Başakşehir Konya ve Tekirdağ şehir hastanelerimiz hizmete aldık. Salgın döneminde 16 bin yataklı sağlık tesisini tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yapılan aşı sayısı 11 milyon 500 bine ulaştı.

Ülkemizdeki tüm cep telefonu abonelerine aylık 8 GB'a kadar EBA'ya ücretsiz erişim imkanı sağladık.

KORONAVİRÜSTE SON 24 SAAT

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, dün 13 Mart koronavirüs verilerini paylaştı. Açıklanan tabloya göre, son 24 saatte 150 bin 98 COVID-19 testi yapıldı, 15 bin 82 kişinin testi pozitif çıktı, 65 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta 1350 olurken, 15 bin 287 kişinin COVID-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 2 milyon 685 bin 560'a yükseldi.

YENİ KISITLAMA YOK!

Şehirlerimizdeki mvcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakından takip etme kararı aldık.