Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığınca geçtiğimiz yıl kanserle mücadelede en başarılı il seçilen Kahramanmaraş, bu yıl yeni yatırımlarla kendi rekorunu kırmaya hazırlanıyor.

Vali Şükrü Kocatepe, Yörükselim Devlet Hastanesi acil servis karşısında kurulan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tanıtım programında yaptığı konuşmada, kanser  riski taşıdığını düşünen vatandaşların il merkezi ve Elbistan ilçesindeki tarama merkezlerine  uğramaları gerektiğini belirtti.

Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan kadınlar düşünülerek oluşturulan merkezlere birer tane otobüs alındığını anlatan Kocatepe, evlerinden alınan vatandaşların işlemlerinin ardından tekrar evlerine bırakıldığını söyledi.

Kocatepe, özellikle kadınlarda görülen kanser vakalarında erken teşhis çok önemli olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Kırsal kesimlerde yaşayan kadınlarımızdaki kanser vakalarını erken teşhis edip tedavisini yapmak amacıyla valilik olarak yaklaşık bir milyon 600 bin liralık bir projeyle birisi Elbistan ilçemizde diğer kent merkezinde olmak üzere iki adet KETEM oluşturduk. Kurulan cihazlarımız, normal grafilere nazaran yaklaşık 10 kat daha düşük radyasyon dozu ile çalışmakta olup görüntü kalitesi de normalden çok yüksektir. Ayrıca bu cihazlarımız ile tomosentez özelliği sayesinde tomografi düzeyinde çekimler yapılabilmektedir"

Amaçlarının vatandaşı kansere karşı korumak olduğunu aktaran Kocatepe, hastalıklarda erken teşhisin çok önemli olduğunu halkın bunun bilincinde davranması gerektiğini sözlerine ekledi.