Kahramanmaraş’ta iki ay önce başlayan koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle kıpkırmızı olan korona haritası yeşile dönmeye başladı. Şehirde korona virüs haritasının kıpkırmızı olması paniğe neden olurken, son zamanlarda alınan tedbirler ve sağlık çalışanlarının yoğun çalışması nedeniyle hasta sayıları azalmaya başladı

Kahramanmaraş Valiliği başta olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğünün gösterdiği büyük mücadele sonrasında sağlık personellerinin çabası başarılı bir sonuç aldı. Şehrin korona virüs haritasına baktığımızda, bazı bölgeler halen kırmızı olsada, yeşil alanların hızla arttığı görülüyor.

Haber46'ya açıklama yapan Sağlık Çalışanları "10 aydır çok yoğun bir çalışma içindeyiz. Vaka ve hasta sayılarında son zamanlarda düşüş yaşanmaya başladı. Biz covid-19 ile mücadeleye, hastalıktan tamamen kurtuluncaya kadar devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın da destekleriyleçok kısa sürede Kahramanmaraş’ın korona virüs belasından kurtulacağına inanıyoruz. Vatandaşlarımızı tedbirlere uyma konusunda daha hassas davranmaya davet ediyoruz" dediler.