Koordinatörlüğünü Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı, Organ Bağışıyla ilgili eğitimlerle  farkındalık oluşturularak; Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Semih Yancar ve Necip Fazıl Şehir Hastanesinden İl Organ Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale’nin üstün gayretlerinden dolayı, dört beyin ölümüne dört aile izni alarak Türkiye genelinde Beyin Ölümü ve Aile izni konusunda ilk sırayı aldı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun:
 
“Bilindiği gibi ülkemizde organ bağışı ve Organ nakli sayılarının yetersizliği, son dönem organ yetmezliği nedeni ile tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve işgücünde ağır kayıplara yol açan söz konusu organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumakta olup, organ bağışı ve nakli sayılarının arttırılması Bakanlığımızın ve Müdürlüğümüzün öncelikli hedeflerindendir." dedi. Coşkun şöyle konuştu:

"Bu bağlamda, ilimizde Organ Bağış sayılarını arttırmak, halkımızı bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacı ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Liselerimizde, Halk eğitim Merkezlerinde bilgilendirme eğitimleri düzenlenmekte ve halka açık yerlerde Organ Bağış stantları açılarak halkımız bilinçlendirilmeye çalışılmaktadır. Yaptığımız bu eğitimlerin neticesinde İlimizde 2016 yılı Ocak ayı içerisinde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Bağlı Necip Fazıl Şehir Hastanesi dört beyin ölümüne dört aile izni alarak Türkiye genelinde Beyin Ölümü ve Aile izni konusunda ilk sırayı almıştır.
 
Farkındalık eğitimlerimiz 2016 yılı içerisinde halkımıza ve Lise düzeyinde 13 Okulumuzda devam edecek, Ayrıca halka açık yerlerde Organ Bağış stantlarımız açılacaktır.
 
Duyarlılıklarından dolayı halkımıza ve özverili çalışmalarından dolayı da tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim.”