Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü, meme kanserine karşı kadınların farkındalığını arttırmak için Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde stant kurdu.

Stantta görevli uzmanlar, Piazza AVM’ye alışveriş için gelen kadınlara meme kanseri hakkında çeşitli bilgiler içeren broşürler dağıttı. Uzmanlar, kadınlara meme kanserinin riskli ancak erken teşhis ve tedavi ile yaşamsal sorun olmaktan çıkabilen bir hastalık olduğunu anlattı.

Kahramanmaraşlı kadınlara, meme kanserinin önceden teşhis yöntemlerini de anlatan uzmanlar, “Özellikle 40-69 yaş grubu arasındaki kadınlar mutlaka tavsiye edilen aralıklarla bir uzmana başvurmalı ve mamografi ile kontrol olmalılar. Mamografi randevunuzu gecikmeden alın, meme kanseriyle randevunuzu iptal edin” dediler. Uzmanlar, kadınlara ücretsiz sağlık taraması için Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’e başvurabileceklerini ve randevularını alarak taramalarını gerçekleştirebileceklerini de bildirdiler.

Halk Sağlığı Müdürlüğü uzmanları, Piazza AVM’de görüştükleri kadınlara, kendi kendilerini elle muayene etmelerinin önem ve yöntemini de anlatarak ”Geçmeyen olağan dışı bir sertlikle karşılaştığınızda mutlaka bir uzmana başvurmalısınız” uyarısını yaptılar.