Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh KAFKAS başkanlığında yapılan Kahramanmaraş Sağlık Hizmetleri İl Değerlendirme toplantısına Kahramanmaraş Valisi Şükrü KOCATEPE, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih ERKOÇ, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hakkı YEŞİLYURT, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Uzm. Dr. Zafer ÇUKUROVA, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç.Dr.Osman Arıkan NACAR, Sağlığın Geliştirmesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr.Hacı Ömer TONTUŞ, ,  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Prof.Dr.Fatih KARAASLAN, Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Alev YÜCEL, Vali Yardımcısı Erkan BULGAN, İlçe Kaymakamları, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mutlu KAYA, AK Parti İl Başkanı Av. Metin DOĞAN, İl Sağlık Müdürü Dr.M.İlker ÇİTİL, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet YENER,Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr.Kamil TÜRKMEN, KSÜ Tıp Fakültesi Baştabip Vekili Yard. Doç. Dr. Hafize ÖKSÜZ ve Sağlık yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Toplantıdan önce bir açıklama yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Agâh KAFKAS, “Bakanlığımız, ülkemizde son 12 yılda sağlıkta dönüşüm programında halkımızın eşit, adil, sürdürülebilir, kolay ulaşılabilir bir sağlık hizmetini başarıyla sunmaktadır ve bu sunumunu kısıtlı imkânlarla fevkalade başarıyla sürdürmektedir. Bu durum, dünya sağlık örgütü tarafından da ülkemizi örnek ülke modeli haline getirmiştir. Sağlık Bakanlığımız ülkemizin yüz akı Bakanlıklarından biridir.” dedi. Kahramanmaraş'ın Sağlık Bakanlığımız için yerinin ayrı olduğunun altını çizen Sayın Kafkas, Maraş'ımıza yaptığımız sağlık yatırımları ve hizmetleri artarak devam edecektir.”şeklinde konuşmasına devam etti.

Daha sonra Değerlendirme Toplantısına geçildi. İl Sağlık Müdürü Dr.M.İlker ÇİTİL Kahramanmaraş'ta yürütülen Sağlık Hizmetleriyle ilgili detaylı bir sunum yaptı. İlimizde yürütülen sağlık hizmetlerinin her yönüyle değerlendirildiği toplantıda iyi olan yönlerimizin yanı sıra iyileştirilmesi gereken çeşitli hizmetler için farklı yol haritaları üzerinde duruldu.