Kahramanmaraş merkez Onikişubat ilçesine bağlı Altınova Mahallesi'nde yaşayan Leyla Demirci'nin yüzü henüz daha 2 aylık bir bebekken beşiğin üzerine örtülen eşarbın tutuşması sonucu tamamen yandı. Leyla Demirci'nin tamamen yanan yüzü sebebiyle psikolojik sıkıntılar yaşadığı öğrenilirken, genç kız 17 yıldır donör bekliyor. Kahramanmaraşlı Leyla Demirci kardeşimiz yardım bekliyor...
2 AYLIK BEBEKKEN YÜZÜ YANDI

Kahramanmaraş merkez Onikişubat ilçesine bağlı Altınova Mahallesi'nde tekstil işçisi bir baba ile ev hanımı bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya gelen Leyla Demirci'nin hayatı henüz 2 aylık bebekken talisiz bir olay sonucu karardı. 17 yıl önce minik yavrusunu uyutup beşiğine yatıran anne Ülfet Demirci, yüzünü de naylonlu bir eşarpla örttü. Ancak sobadan sıçrayan kıvılcım, eşarbı tutuşturdu. Eriyerek yapışan eşarp, Leyla'nın yüzünü tamamen yaktı. Olayın ardından önce Kahramanmaraş‘a, ardından Gaziantep‘teki hastanelere götüren minik Leyla, daha sonra Ankara’da 8 ay boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü, vücudunun çeşitli yerlerinden alınan parçalar yüzüne nakledildi.

TÜRKİYE'NİN İLK YÜZ NAKLİYE UMUTLANDI

Yaşama döndürülen ancak yüzündeki ağır yanık lekeleri nedeniyle aynaya bakamayan Leyla, 3 yıl önce Antalya’dan gelen Türkiye'nin ilk yüz nakli haberiyle umutlandı. 2 yıl önce 16 yaşını da dolduran Leyla, yüz nakli yapılabilmesi için önündeki yüz, kol ve bacak nakillerini kapsayan kompozit doku nakli mevzuat engelini de aştı. 

PİSKOLOJİSİ BOZULDU, KORKU İÇİNDE YAŞIYOR

Türkiye'de yüz nakli için ilk sırada bulunan lise birinci sınıf öğrencisi Leyla Demirci, 17 yıldır 15-20 yaş arası uygun donör çıkmasını bekliyor. Ancak genç kız, fiziksel görünüşü nedeniyle psikolojik bunalıma girdi. 4 ay önce MR çektirmek için gittiği hastaneden korkuyla eve dönen Leyla, sorunları nedeniyle yarıyıl tatilinde okuluna da ara verdi. Eve kapanan Leyla, gün içerisinde defalarca bayılıyor.

AİLESİ YARDIM İSTEDİ

Leyla Demirci'nin annesi Ülfet Demirci, Leyla'nın yüz nakli beklerken psikolojik sorunlarının ortaya çıktığını belirtti. Kızının zor günler geçirdiğini gözyaşı dökerek ifade eden anne Demirci, "2 aylıkken yanmıştı. Antalya Akdeniz Üniversitesi'ne nakil için başvurduk, haber bekliyoruz. Şimdi bir de bu hastalığı ortaya çıktı 4 aydan beri, sürekli bayılıyor. Kızımın iyi olmasını istiyorum." dedi.

Baba Sait Demirci ise kızının yatarak tedavi edilmesi gerektiğini belirtti. Sürekli hastanelere gittiklerini kaydeden Demirci, "3 aydan bu yana kardeşlerini de rahatsız etmeye başladı. Yetkililerden kızımın hastanede yatarak tedavi edilmesi için yardım bekliyoruz. 24 saat bir kişinin sürekli ilgilenmesi gerekiyor. Şimdi nakil bekliyor ama önce bu hastalığını yenmesi gerekli." diye konuştu.

"İYİLEŞMEK İSTİYORUM"

İyileştikten sonra eğitimine devam edeceğini ifade eden Leyla Demirci ise sık sık bayılarak yaptığı açıklamada tek amacının hemşire olup hastaların yardımına koşmak olduğunu söyledi. Tedavi için doktor doktor gezdiğini aktaran Demirci şunları söyledi: "İyileşmek istiyorum ben. Hemşire olacağım, hastaları iyileştireceğim, yardım severlik yapacağım. Okulu hastalığım nedeniyle bıraktım. İyi olursam devam edeceğim. Korktum ben MR'dan. Gitmediğim yer kalmadı, doktor doktor dolaştık bir şey bulamadılar. Yetkililer bana yardım etsin."