Çağımızın en büyük ve yaygın sorunları arasında yer alıp başlıca ölüm nedenlerinden biri olan Kansere karşı duyarlılığı artırmak için Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü ortak bir proje düzenlediler. Oluştuğunda sadece hastayı değil, çocukları ve eşi başta olmak üzere tüm ailesini ve sevdiklerini derinden etkileyen Kanser hastalığına karşı öğrenciler de destek verdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Ahmet Yener "Kanser taramalar ile önlenebilir bir hastalıktır. Kanser taramaları, erken teşhis amacıyla belirtiler ortaya çıkmadan sağlıklı insanlara yapılır. Bu nedenle kanserde farkındalık yaratmak amacıyla Kahramanmaraş il genelinde 260 bin öğrenci aracılığıyla velilerine ulaştırılmak üzere KETEM davet mektubu dağıtmaya başladık" dedi.

Türk Telekom Ortaokulunda Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet YENER ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT öğrencilere; ailelerine vermek üzere davet mektuplarının dağıtımını gerçekleştirdiler.

Öğrencilerden anne baba ve yakınlarını, sağlığın korunması adına çok önemli bir hizmet veren KETEM’lere ücretsiz kanser taramalarına göndermeleri istendi.