Kahramanmaraş'ın Ekinözü Kaymakamlığı tarafından düzenlenen toplu sünnet şöleninde 75 çocuk sünnet edildi.Ekinözü Belediyesi'nin de destek verdiği sünnet şölen, Yukarı İçmeler Mesire Alanı'nda gerçekleştirildi. Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, dire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile ailelerin katılımıyla gerçekleşen şölen Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Palyaçolar ve animasyon gösterilerinin yer aldığı şölende konuşan Kaymakam Fatih Sayar, "Sünnet, erkek çocuklarımız için kültürümüzde ve dinimizde bir başlangıçtır, halk tabiri ile erkekliğe ilk adımdır Umarım bu sünnet onların geleceğinde hep güzel geçmesini sağlar. Bu organizenin fikir babası, Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Akif Türk oldu. Onun önerisini kabul ettik. Bu programların güzelliği, bizlere paylaşmayı, bir araya gelmeyi ve kaynaşmayı öğretiyor olması. Birbirimize karşı yaklaşımımızın daha olumlu tarafa doğru gitmesini sağlıyor. Her şeyi bir tarafa bıraktığımızda böyle güzel hasletler doğurması noktasında böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığım için mutluyum" diye konuştu.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ise, "Sünnet, Peygamber Efendimizden bizlere intikal eden önemli bir dini vecibe ve kültürümüzün bir parçasıdır. Dayanışma ile değerlerini, kültürünü ve inancını muhafaza eden toplumlar güçlü toplumlardır. Mutluluğun paylaştıkça çoğaldığının bilincinde olarak insanlarımızın bu mutluluğuna katkı sağlama çabasındayız" dedi.

Daha sonra sünnet olacak çocuklar, konvoy eşliğinde Ekinözü Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada en küçüğü 2 aylık olmak üzere 75 çocuk sünnet edildi.