Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hanifi Çöplü, Merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki Sultan Bayazıt İlkokulunda sınıf öğretmenliği yapan 61 yaşındaki İrfan Kazancı'yı okulunda ziyaret etti.

HABER FOTOĞRAFLARI - TIKLA

Çöplü, ziyarette, kızına böbreğini vererek yaşama bağlayan İrfan Kazancı'yı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ziyaret ettiğini belirterek gününü kutladı.

Kazancı da 23 yıl önce, 8 aylık hamile olan anasınıfı öğretmeni eşi Nuran Kazancı ile karnındaki bebeğini, böbrek yetmezliği nedeniyle kaybettiğini söyledi.

Daha sonra aynı sorunla 3 yakınını daha kaybettiğini dile getiren Kazancı, aynı hastalıkla mücadele eden işitme engelli kızına 6 ay önce bir böbreğini verdiğini, bir baba olarak çok mutlu olduğunu söyledi.

- "Yaşayan bir ölü olacaktı"

Herkesi organ bağışına davet eden Kazancı, şöyle devam etti:

"Böbreğimi verdim ama şu an çok sağlıklıyım. Bir böbreğiyle hayatını çok sağlıklı bir şekilde sürdüren insanlar var. Eğer ben çocuğuma böbreğimi vermeseydim ömür boyu diyalize girecekti. Yaşayan bir ölü olacaktı. Çocuğuma yeni bir hayat verdim. Ben buna bir baba olarak vicdanen razı olmadım. Diğer böbreğimi ve kalbimi de içtenlikle öğrencilerime armağan ediyorum. Kalbimle ruhumla bundan sonraki hayatımı çocuklarıma adadım. 40 yıllık öğretmenim. Öğretmenlik mesleğini seçtiğim için de çok mutluyum. "

Kazancı'nın 31 yaşındaki işitme engelli kızı Didem Yılmaz ise babasının verdiği böbrekle hayatta kaldığını söyledi.

Böbrek naklinden sonra evlendiği eşinin de işitme engelli olduğunu ifade ederek, çok mutlu olduğunu ve kendisini yaşama bağladığı için öğretmen babasına çok teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.