Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de ilk corona virüsü vakasını duyurdu. Okulların tatil olması dahil tüm tedibrler üzerinde planlama yapılırken, Haber46'nın yaptığı haber üzerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi corona virüsüne karşı toplu ulaşım araçlarını dezenfekte ettiğini duyurdu.

Ancak; corona virüsüne karşı tedbirler en üst seviyede alınmalıdır. Sadece Belediye otobüslerinin dezenfekte edilmesi yeterli depildir. Haber46'nın bir önceki haberde belirttiği tüm konularda gereken tedbirler beklemeden, hemen bugünden başlayarak süratle alınmalıdır.

İŞTE ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER:

1. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi belediyeye bağlı tüm toplu taşıma araçlarının dezenfekte edildiğinin duyurdu. Eğer edilmediyese Belediye otobüsleri ile birlilte Özel Halk Otobüsleri de koronavirüs (Kovid-19) viral enfeksiyon ve salgınlara karşı dezenfekte edilmelidir.

2. Tüm yolcu otobüsleri her yolculuk öncesi dezenfekte edilmelidir. Bugün sefere çıkacak otobüsler dezenfekte edilmeden sefere çıkmasına izin verilmemelidir.

3. Tüm öğrenci ve işçi servis araçları dezenfekte edilmelidir.

4. AVM ve büyük mağazalarda dezenfekte işlemi yapılmalıdır.

5. Okullar bu hafta sonu dezenfekte edilmeli yetişmezse dezenfekte edilmeyen okullar tatil edilmelidir. (Geçen hafta bunu yazmıştık ancak hafta sonu herhangi bir işlem yapılmadı. Uyarımızı yineliyoruz)

6. Hastanelerde dezenfekte işlemi yapılmalıdır.

7. KSÜ Yurtları ve diğer tüm öğrenci yurtlarında dezenfekte işlemi yapılmalıdır.

8. Otellerde, düğün salonlarında, insanların toplu olarak bulunduğu tüm mekanlarda dezenfekte işlemi yapılmalıdır.

9. Yapılan dezenfekte işleminin gerektiği gibi yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü gerekli kontrolleri yapmalıdır.

Sağlık Bakanının açıkladığı gibi "Corona Virüs, Alacağımız Tedbirlerden Daha Güçlü Değildir"

Corona Virüs ihmal edilmeye gelmeyecek kadar ciddi bir konudur ve gereken tedbirlerin alınması için bir saat bile beklenilmemelidir.

Konuyu takip etmeye devam edeceğiz.