Hacı Ahmet Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıl öncesine kadar şantiyelerde kaynak ustası olarak çalıştığını, eşi Meryem ile bu sırada Fas'ta tanışıp evlendiğini, daha sonra da Elbistan'a yerleştiklerini anlattı.
Çocukları Abdulsadık (5) ve Atakan'ın (11 aylık) MS hastası olduğunu kaydeden Yaman, "Aldulsadık'a 6 aylık, Atakan'a ise 3 aylıkken tanı konuldu. 5 yıldır büyük oğlumun tedavisi için uğraşırken diğerinde de aynı hastalık çıktı" dedi.

Yaman, çocuklarının tedavisi için sürekli ilçe dışında bulunması dolayısıyla çalışamadığını, bu nedenle maddi sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımın sağlık durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Daha önce önce şantiyelerde kaynak ustası olarak çalışıyordum ama tedavi nedeniyle sık sık il dışına gitmek zorunda kaldığımız için işimden ayrılmak zorunda kaldım. Kayseri ve Malatya olmak başta olmak üzere gitmediğimiz yer kalmadı. Buna rağmen sağlık durumlarında düzelme olmadı."

Anne Meryem Yaman (26) da maddi durumları iyi olmadığı için çocuklarının tedavisinin gerektiği gibi yapılamadığını dile getirerek, "Çocuklarım gözümün önünde eriyor. Çok zor bir durum. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.