Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın defalarca uyardığı Kahramanmaraş'ta Vali Ömer Faruk Coşkun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör korona virüs testlerinin pozitif olduğunu açıkladı. Koronavirüs haritasının kıpkırmızı olduğu Kahramanmaraş'ta çok acil yeni tedbirler alınması gerekiyor.

Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar uygulamasında koronavirüsün Kahramanmaraş'ın tamamına yayıldığı görülüyor. Şehrimizde neredeyse mezarlık dışındaki tüm alanlarda koronavirüs vakası var. Vakaların çok arttığı ve önü alınamaz bir hale gelebileceği söyleniyor. Vatandaş alınan tedbirlerin yetersizliğinden şikayetçi.

Haber46 olarak sorumlu gazetecilik gereği alınması gereken tedbirlerle ilgili görüşlerimizi paylaşmak istiyoruz.

Bir; Fabrikalar seyreltilmiş olarak çalışmalı ve üretim yavaşlatılmalıdır.

İki; Fabrika servislerinde tekli koltuk uygulamasına geçilmelidir.

Üç; Fabriak yemekhanelerinde seyreltilmiş oturma düzeni uygulanmalıdır. 

Dört; En az 20 gün süreyle kafeler, pastaneler, lokantalar kapatılmalı ya da müşteri sayısı azaltılmalıdır. Seyreltilmiş oturma düzenine uyulması hususuna dikkat edilmelidir.

Beş; Tüm okullarda, kurs merkezilerinde en az 3 hafta süreyle eğitime ara verilmelidir.

Altı; Hafta Sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmalıdır.

Yedi, Toplu Ulaşımda tekli koltuk uygulamasına geçilmelidir.

Sekiz; Kahramanmaraş'ta pozitif vaka sayısı, karantinada bulunan hasta sayısı, hastanede bulunan hasta sayısı, ağır hasta sayısı, son 15 günde hayatını kaybedenlerin gün gün sayıları ile toplam vefat sayısı açıklanmalıdır. Durumun vehameti Kahramanmaraş halkına anlatılmalıdır.

Dokuz; Kurallara uymayanlar çok sıkı şekilde takip edilmeli ve ceza uygulanmalıdır.

Kahramanmaraş'ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın uyarısından bu yana yeni tedbirler alınmamış, korona haritasında herhangi bir itileşme görülmemiştir. Kahramanmaraş İl Hıfsısıhha Kurulu bir an önce toplanmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.