Son dakika... Kahramanmaraş'ta korona virüs vakasında yüzde 40 artış olduğu az önce sağlık bakanı koca tarafından açıklandı. 

AZ ÖNCE Necip Fazıl Şehir Hastanesinden çekilen bir görüntü ise korona virüs patlamasının korkunç yüzünü ortaya çıkardı.

SAĞLIK BAKANI KOCA : * Kocaeli’de yüzde 30, Denizli’de yüzde 35, Kahramanmaraş yüzde 40 artış olduğunu son aya göre görmüş oluyoruz.

"15 EKİM'DE SAHA TARAMASINA YENİDEN BAŞLAYACAĞIZ"

15 Ekim'de saha taramasına yeniden başlayacağız. Belirtisiz olduğu halde testi pozitif çıkan vakaları tespit etmiş olacağız.

Testi pozitif çıkanların ve temas halinde olduklarının izolasyon kullarına uyması şarttır. Bakanlığımız her bir il için risk yönetimi rehberi oluşturdu. Girip çıkacağınız yerin risk durumunu HES ile öğrenebilirsiniz. HES güncel verileri içeren bir nevi haritadır.

Maske bazı bilim adamlarınca aşı benzeri bir konu olarak kabul edilmelidir. Aşı salgına karşı tam bir güvence olarak görülmemelidir. Aşı yaygın olarak yapılabileceği güne kadar kendini virüsten koruyabilenler için bir çare olacaktır. Aşı kendisini virüsten koruyamayanlar için çare değildir. Virüsün yol açtığı hastalık ve tedavisi hakkında çok daha bilgi sahibi olmakla birlikte risk tabana yayılıyor.

Salgınlar yerinde müdahale gerektirir. Son 6 hafta ziyaretlerde bulunduk. Son bir hafta içinde içinde İstanbul, Bursa, Denizli ve Kahramanmaraş'ın olduğu illerde vaka artışları oldu.

BUGÜN BİR VATANDAŞTAN GELEN AÇIKLAMA 

"Abi kolay gelsin rahatsız ediyorumda şimdi necip fazıl şehir hastanesindeyim covid polikliniğine geldim yaklaşık 150 kişi var saat üç de babam için fiş almıştık daha muayne olmak için bekliyoruz mesai saat dörtde başlamıştı 4 den bu yana sadece 30 kişi muayne edebildiler bizim sıramız 75 ve sanırsamki bize sıra akşam saat 10 gibi gelecek  koca hastanenin yarısını kapatmışlar sadece tek doktor koymuşlar muayne için beklediğinden çok test içinde bekliyorsun sağlık bakanı tvde çok hassas olduklarını belirtiyorlar hassas oldukları hali buysa hassas olmadıkları hali nasıldır düşünülemez. "