Kahramanmaraş'ta neredeyse Covid-19 görünmeyen bina kalmadı. Şehrin dört bir yanında binlerce hatta onbinlerce koronavirüs vakası olduğu düşünülüyor... 15 gün önce Covid-19 testi pozitif çıkan  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün durumunda düzelme olmayınca tedavisinin hastanede devam edilmesine karar verildi. Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'da koronavirüs olanlar arasındaki yerini almıştı.

Kahramanmaraş'ın en üst seviyedeki iki yöneticisi dışında milletvekilleri, belediye başkanları, il ilçe başkanları, belediye meclis üeyeleri, iş adamları, doktorlar, yüzlerce öğretmen de koronavirüs oldu. En son dün 37 yaşındaki genç bir avukatımız koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir ay önce uyardığı Kahramanmaraş'ta o günden bu yana koronavirüs vakalarında herhangi bir azalma olmadı. Halen şehrin parklar ve mezarlık dışındaki tüm alanları kıpkırmızı. Hayat Eve Sığar uygulamasındaki korona haritasında Kahramanmaraş'a benzer tek bir il yok. 

Haber46 olarak bu haberleri yaparken Sağlık Bakanı'nın açıklamasını ve Sağlık Bakanlığı'nın resmi uygulamalarından faydalanıyoruz. Yani abartmıyor, aksine çok az söylüyoruz. Kahramanmaraş'ta durum gerçekten çok vahim. Durumu daha vahim hale getiren şey ise, yoğun bakım yataklarının tamamen dolmak üzere olması. Grip mevsiminin başlamasıyla birlikte korona vakalarının daha da artacağı ve ağır seyredeceği, gelecek haftalarda korona hastaları için hastanelerde yatak bulmakta zorlanılacağı ifade ediliyor.

Kahramanmaraş İl Hıfzısıhha Meclisi neden tadbir almadıklarını açıklamalıdır. Eğer Haber46 olarak yanılıyorsak ve durum bizim yazdığımız kadar vahim değilse bunu kamuoyuyla paylaşmalıdır.

Şimdi Soruyoruz:

Kahramanmaraş'ta Kasım ayında günlük kaç pozitif vaka çıkmıştır?

Bugüne kadar Covid-19 tedavisi gören kaç kişi hayatını kaybetmiştir?

Günde ortalama kaç kişi koronadan hayatını kaybetmektedir?

Kahramanmaraş'ta korona vakaları sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı, kafe ve restoranların kapandığı Nisan Mayıs aylarından daha mı iyi durumdadır?

Hayat Eve Sığar uygulamasında Kahramanmaraş haritası inceleniyor mu? Kahramanmaraş'la aynı ya da daha kötü durumda olan bişka bir il var mı?

Haber46 olarak durumu abartıyor muyuz?  Aslında durum bizim ifade ettiğimizden daha mı iyi?

Sağlık Bakanlığının resmi Hayat Eve Sığar uygıulamasındaki korona haritası yanlış mı? 

MAHALLE MAHALLE KAHRAMANMARAŞ KORONA HARİTASI