Kahramanmaraş'ta koronavirüs şüphesiyle tahlil yapılan hasta sayısı çoğalırken, vatandaşlar bu ölümcül virüse karşı tedbir alınmasını istiyor. Koronavirüs Türkiye'nin sınır komşusu İran'da çok sayıda can almaya devam ederkek, İtalya'da da virüz bulaşan insan sayısı hızla yayılıyor.

Türkiye'de pek çok kişi koronavirüse karşı üst düzeyde önlem almaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu koronavirüs önlemleriyle ilgili, “Otobüsler olsun, metro ve metrobüs gibi diğer araçlar olsun, buralarda yoğun bir dezenfekte çalışması yapıyoruz” 

ÇİN'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs sebebiyle Tokat'ın Erbaa ilçesinde şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan özel bir otobüs firması yolcuları için koronavirüs broşürü bastırıp her yolculuk öncesi araçları dezenfekte etmeye başladı.

AKSARAY Belediyesi,'koronavirüs' salgınına önlem amacıyla, halk otobüslerini dezenfekte etti.

ANKARA'da koronavirüs (Covid-19) alarmı verildi. Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi virüs kaynaklı salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla toplu ulaşım istasyonlarında dezenfeksiyon çalışması başlattı.

Van Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) viral enfeksiyon ve salgınlara karşı toplu taşıma araçlarını dezenfekte etti.

Mersin'de günde 100 bin kişinin kullandığı belediye otobüsleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) viral enfeksiyon ve salgınlara karşı dezenfekte edildi.

Kahramanmaraş'ta şu ana kadar Koronavirüs salgınına karşı alınan bir tedbir haberi gelmedi. Kahramanmaraş'ta acilen, hemen bugünden başlayarak tedbir alınmalıdır.

KAHRAMANMARAŞ'TA ALINMASI GEREKET TEDBİRLER!

Belediye otobüsleri koronavirüs (Kovid-19) viral enfeksiyon ve salgınlara karşı dezenfekte edilmelidir.

Tüm yolcu otobüsleri her yolculuk öncesi dezenfekte edilmelidir.

Tüm öğrenci ve işçi servis araçları dezenfekte edilmelidir.

AVM ve büyük mağazalarda dezenfekte işlemi yapılmalıdır.

Okullar bu hafta sonu dezenfekte edilmeli yetişmezse dezenfekte edilmeyen okullar tatil edilmelidir.

Hastanelerde dezenfekte işlemi yapılmalıdır.

KSÜ Yurtları ve diğer tüm öğrenci yurtlarında dezenfekte işlemi yapılmalıdır.

Otellerde, düğün salonlarında, insanların toplu olarak bulunduğu tüm mekanlarda dezenfekte işlemi yapılmalıdır.

Yapılan dezenfekte işleminin gerektiği gibi yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü gerekli kontrolleri yapmalıdır.

Bu haberi insanların panik olması için yapmıyoruz. Ancak, Koronavirüsü ciddiye almayan İran'ın başına gelenleri biliyoruz. Tedbir almak mecburiyetindeyiz. Sorumlu Yayıncılık gereği başka bazı illerde alınan tedbirlerin şehrimizde de alınmasını istiyoruz.