Kahramanmaraş’ta safra kesesi ameliyatında yapılan yanlış operasyon sonucu karaciğerinde hasar oluşan 40 yaşındaki Fatma Renklitepe, sağlığına kavuşabilmek için karaciğer nakli bekliyor.
çiğli Mahallesi'nde oturan Fatma Renklitepe, safra kesesi şikayetiyle hastaneye gitti. Bu rahatsızlığı nedeniyle ameliyata alınan Renklitepe, ameliyat sonrası hızla kilo kaybetmeye başladı.

Hastane hastane dolaşan Renklitepe, karaciğerinin belli bir kısmının çalıştığını öğrendi. Doktorların donör bulunamazsa hayati riskinin olduğunu söylemesi üzerine Renklitepe uygun donör aramaya başladı. Kardeşi Ali Renklitepe, kız kardeşinin eski sağlığına kavuşması için donör bulup karaciğer nakli olmasını bekliyor. 

‘’KARDEŞİM YOĞUN BAKIMDA’’
Kardeşinin yoğun bakımda olduğunu belirten Ali Renklitepe, " organ naklinde çok yetersiziz. Hiç kimse tam anlamıyla bilemiyor. İnsanın başına gelince anlıyor. Herkes karaciğerinin tamamını vereceğini sanıyor, ama değil. Bir kibrit kutusu kadar karaciğer alınacak. Vericiden kan grubunun uyması gerekiyor. Sıfır kan grubu da veriyor. Kız kardeşime Sıfır RH pozitif kan grubundan olan karaciğere ihtiyacımız var. Organ nakli çok önemli. Hayat kurtarıyorsunuz. Mümkünse herkesin organ bağışçısı olmasını rica ediyorum. Donör bulamazsak, her an her şey olabilir" ifadelerini kullandı.

'SESİMİZİ DUYMALARINI İSTİYORUZ'
Ali Renklitepe, duyarlı insanların donör olmalarını istedi. Hayat kurtarmanın insanlığın gerektiği bir olay olduğunu ifade eden Renklitepe "Umarım sesimizi duyarlar, bizlere yardımcı olurlar kız kardeşim sağlığına kavuşur’’ diye konuştu.

İrtibat telefon numarası:

0534 030 82 04,

0536 260 54 36,

0535 931 7969

Muhabir: Sibel Gürle