Türkiye'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'na Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saflarında savaşan baba İbrahim Şeyh Hadır'ın en küçük oğlu 9 aylık Muhammed Şeyh Hadır Türkiye'de karaciğer nakli için yardım bekliyor.

İç savaşın yaşandığı Suriye'de 9 ay önce dünyaya gelen küçük Muhammed, ülkesinde savaştan dolayı gerekli tedavileri olamayınca karaciğer sirozu hastalığına yakalandı.

Baba İbrahim Şeyh Hadır, ÖSO askeri olarak Zeytin Dalı Harekatı'na katılınca anne Necme Şeyhi Hadır doğumundan itibaren karaciğeri sertleşerek küçülen ve fonksiyonunu yerine getiremez hale gelen Muhammed'i tedavi ettirmek için Türkiye'ye geldi.

Anne Hadır tarafından Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinde götürülen Muhammed’in yapılan kontrollerinde karaciğer sirozu olduğu tespit edildi. 

Tedavi için karaciğer nakli olunması gerektiğini dile getiren Anne Necme, şunları kaydetti:

"Suriye’de iç savaşın bize özellikle oğluma büyük zararı oldu. Eğer erken teşhis konulsaydı Muhammed böyle olmayacaktı. Burada doktorlar benden karaciğer alarak oğluma nakledecekler ama benim karaciğerim uyumlu değilmiş. Benim eşim ve çocuklarım Suriye’de savaşıyorlar. Muhammed’i tedavi ettirmek için şu anda Türkiye’ye geldim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım bekliyorum."